Analys

Revisor:

vakant   Bengt Berggren

Maila Bengt

Visa uppdragsbeskrivning för revisorDölj uppdragsbeskrivning

Revisorns roll är att på medlemmarnas uppdrag granska att klubben driver den verksamhet som medlemmarna beslutat om och i enlighet med stadgarna. Revisorn ska också kontrollera räkenskaperna och klubbens ekonomiska hantering.

Som revisor ska du

• Fortlöpande granska att klubbstyrelsens verksamhet drivs på ett effektivt och rationellt sätt för att uppnå målen i verksamhetsplanen.
  • Kontrollera att de beslut som tas i klubbens styrelse och på medlemsmöten följer stadgar och god sed.
  • Fortlöpande granska klubbens räkenskaper och se till att de sköts på ett riktigt sätt.
  • Gå igenom räkenskaperna och till årsmötet ge en revisionsberättelse med förslag om tillstyrkan eller avstyrkan av ansvarsfrihet för styrelsen.
  • Revisorerna ska ägna uppmärksamhet också åt verksamheten i en eventuell grupporganisation inom klubben.

För att kunna fullgöra ditt uppdrag som revisor ska du

• Ha tillgång till protokoll från samtliga styrelse- och medlemsmöten.
  • Ha tillgång till räkenskaper och övriga handlingar som rör klubbens verksamhet och förvaltning.
  • Ha rätt att vid behov delta på klubbens styrelsemöten.

• Revisorsutbildning.